Tennislegende Tom Okker eregast bij kerstdiner De Derde Helft bij Hercules

13.12.2019

 
 

Tennislegende Tom Okker eregast bij kerstdiner De Derde Helft bij Hercules

Tennislegende Tom Okker is vrijdag 20 december eregast bij het kerstdiner van De Derde Helft bij USV Hercules. Okker is ambassadeur  van OldStars tennis, een aangepaste vorm van tennis die ouderen in staat stelt zo lang mogelijk op de tennisbaan actief te blijven. Daarbij worden beweegvormen en aangepaste regels gebruikt om het meedoen voor ouderen aantrekkelijk te maken op de tennisbaan.

Hercules is in juli van dit jaar als eerste vereniging in Nederland begonnen met het project De Derde Helft van het Nationaal Ouderenfonds. Daarbij fungeert de sportkantine als ontmoetingsplaats voor ouderen uit de buurt. Onder het thema "Een bakkie doen bij Hercules" komen elke vrijdagochtend  tientallen ouderen bijeen om koffie te drinken, te sporten of gezellig een praatje te maken. Meer dan honderd inwoners van Utrecht Noord-Oost bezochten inmiddels De Derde Helft en met het kerstdiner wordt tevens de 25e bijeenkomst van het initiatief bij Hercules gevierd.

OldStars tennis, dat wordt mogelijk gemaakt door de KNLTB, Menzis en Van Boxtel, is vorige maand als één van de activiteiten aan het programma van De Derde Helft toegevoegd. Ouderen kunnen voortaan kiezen voor regulier tennis of OldStars tennis,  als daarnaar hun voorkeur uitgaat. OldStars tennis is een van de zeven snel groeiende spelvormen die door het Nationaal Ouderenfonds worden aangeboden. Naast tennis kunnen ouderen kiezen uit walking football, walking handball, walking hockey, walking korfball, walking rugby en OldStars tafeltennis.Inmiddels zijn 400 OldStars clubs of initiatieven aan de gang en het aantal neemt elke week toe.

Het driegangenkerstdiner bij Hercules was met maximaal vijftig plaatsen snel volgeboekt. De gasten worden op vrijdag 20 december om 12.30 uur in feestelijke kledij verwacht en om 13.00 uur officieel verwelkomd door Fons Visser, de algemeen voorzitter van Hercules. Tijdens het diner zal Tom Okker aan het woord komen over het belang van bewegen voor ouderen en de kracht van OldStars tennis. Namens het Nationaal Ouderenfonds zit adjunct-directeur Juliette Hasselbach bij Hercules aan tafel. De liefhebbers kunnen zich na het diner vermaken met een zogenaamde 'silent disco'.

 
 


Terug naar overzicht