Walter Kahn beoemd tot lid van verdienste bij de KNVB

14.05.2017

Ter gelegenheid van het 135 jarig bestaan van USV Hercules heeft de KNVB besloten om aan ons erelid Walther Kahn één van de hoogste onderscheidingen van de KNVB toe te kennen, namelijk ‘lid van verdienste’.
 
Wat velen  binnen Hercules niet weten is dat Walther, behalve bij Hercules, ook meer dan twintig jaar actief is geweest bij de KNVB.
Als lid van de Commissie van Beroep heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de tuchtrechtspraak in het amateurvoetbal, waarbij hij bekend stond als streng, doch rechtvaardig.
Toen de KNVB enige jaren geleden het lik-op-stuk beleid, met verplichte en vaak zeer zware minimumstraffen invoerde kwam Walther in het geweer daar waar het jeugdspelers betrof. Jeugdspelers wilde hij altijd een tweede kans geven.
Mede daardoor is de KNVB op haar schreden teruggekeerd en zijn de verplichte minimumstraffen teruggedraaid en de straffen tot meer normale proporties teruggebracht.
 
 

 

KNVB ambassadeur Floor Baas reikte met welgekozen woorden de onderscheiding met bijbehorende oorkonde uit aan Walther in aanwezigheid van zijn Anne, zijn kinderen en kleinkinderen, broer en aanverwanten.Terug naar overzicht