Heren 1 na nuttige overwinningen weer echt aan kop

Na 10 wedstrijden staat Hercules 1, dankzij een eenvoudige overwinning op Ghausia 2 en een knappe overwinning op Qui Vive (met 4 wickets voor Luke Dravitzki), weer op de eerste plek. Nu met 1 punt voorsprong op Groen en Wit 2. De boys hebben het dus weer in eigen hand. Met nog 4 wedstrijden te gaan, lijkt alleen Groen en Wit nog in staat om ons eerste van het kampioenschap af te houden.

Het zal niet eenvoudig worden, ook omdat de bond de wedstrijd tegen Almere 1 (eerder niet doorgegaan omdat zij geen veld hadden) midden in de vakantie periode heeft vastgesteld en er 10 en 11 augustus zelfs een dubbel gespeeld moet worden. 

De stand aan kop per 28 juli is:

                                gespeeld  punten  gemiddeld

Hercules 1                       10      16          1,60

Groen en Wit 2                10      15          1,50

Ghausia 2                        10      12          1,20

Qui Vive 2                        11      12          1,09

Onderaan staan nu VVV 3 (11 gespeeld 7 punten) en Almere met 9 gespeeld en 4 punten. Het kan dus niet meer degraderen. 

De laatste wedstrijden van het eerst zijn (alle wedstrijden beginnen om 12.00 uur):

3   aug     uit tegen VVV 3   (zaterdag!)

10 aug     uit tegen Almere 1  (zaterdag!)

11 aug     thuis tegen Qui Vive 2

18 aug     uit tegen Groen en Wit 2

Onder het kopje wedstrijdprogramma (klik hier) vindt u een verwijzing naar het volledige programma van alle teams.

Overige teams 

Heren 2 is heeft na 11 wedstrijden pas een keer verloren! Helaas dan weer wel tegen de nummer 2 en enig concurrent VRA 4. Heren 2 speelt nog 4 wedstrijden, waarvan 3 keer thuis. Na de wedstrijd op 4 augustus thuis tegen Centurions, hebben de heren pauze tot 25 augustus. Als alles meezit, kunnen ze die wedstrijd kampioen worden, omdat VRA dat weekend al zijn laatste wedstrijd speelt. 

Waar Vinayak Hedge de eerste wedstrijden van het seizoen dominerend was aan het bat, heeft nog altijd wel een gemiddelde van 60 runs per wedstrijd, is de laatste weken Rehan Naqvi goed bezig met door 2 keer not out te blijven met 85 en 52 runs. Ander hoogtepunt is de 101 not out van Ferdinand Smit in de wedstrijd tegen  HBS/Quick-combinatie.

Met inmiddels 5 spelers die bowlend onder een gemiddelde van 4 runs per over blijven, is ook het veldwerk goed verzorgd. Onder de bowlers met 10 of meer slachtoffers, zitten ook nog eens 4 Herculanen (Sudhir Lavania 24, Jaswinder Singh 14, Rehan Naqvi 20 en Vinayak Hedge 11 wickets).

Heren 2 speelt op 4 augustus thuis tegen Centurions 2 en pas weer op 25 augustus ook thuis tegen HBS/Quick-combinatie. De wedstrijden beginnen om 13.00 uur. 

De wedstrijden van de Zami`s kenmerken zich vooral door de gezelligheid voor, tijdens en na de wedstrijden. De resultaten zijn wisselend, waarbij niet gezegd kan worden dat er individueel geen uitstekend score's te zien zijn, zowel met het bat als met de bal. 

De ZAMI 1 (de Veteranen) merken wel dat het tegenvalt om tegen teams te spelen met een gemiddelde leeftijd die 30 jaar lager ligt. Daarbij zijn wat blessures ontstaan, waardoor het team helaas niet altijd op zijn sterkst is. Daarnaast is spelen tegen spelers uit de eerste klas en hoofdklasse niet altijd even gezellig. ZAMI 2 heeft 4 van zijn 11 wedstrijden gewonnen, waarvan 2 maal van Kampong.

Voor de resultaten van deze teams, en dan met name de individuele prestatie kan je het beste de website van de KNCB raadplegen. De veteranen spelen in "Zami poule 2". Het andere team in "Zami poule 3".