Welkom op de site van Hercules cricket

Al sinds 1882 is de cricketafdeling van Hercules actief in Utrecht. Op het moment zijn er ongeveer 60 leden die samen 4 Teams vullen (2 herenteams op zondag en op zaterdag 2 teams in de ZAMI-competitie). Ieder weekend wordt er met heel veel sportiviteit en plezier gecricket. Zowel uit als thuis. We spelen met zijn allen op een groot complex in Voordorp, waar we over twee velden beschikken. Ook kunnen we gebruik maken van de indoorhal met binnenkooien en onze twee buitenkooien.

 
Alles wat u over Hercules cricket wilt weten, staat in de linkerbalk. Voor vragen en opmerkingen kunt u hier terecht.
 
Onder het kopje ''links en video's'' vindt u filmpjes en meer informatie over cricket in het algemeen.
 
 
 
Geen activiteit op Hercules t/m 6 april/
No activity at Hercules until 6 April
 
Als maatregel in het kader van de voorkoming van verspreiding van het COVID-19 virus heeft het HB in navolging van de regering besloten dat er in ieder geval tot en met 6 april geen activiteiten op Hercules zullen plaatsvinden. Dit betekent dat de trainingen die gepland stonden in die periode zijn afgelast. Ook zal de Voorjaarsvergadering, oorspronkelijk gepland voor 3 april, tot nader order worden uitgesteld. Meer informatie vindt u hier.
Het bestuur van de KNCB heeft op dinsdag 17 maart vergaderd om de gevolgen voor het komende cricketseizoen te bespreken. De uitkomst daarvan vindt u hier. Met name met het voorgestelde weglaten van een promotie/degradatieregeling zijn wij het niet eens en hebben dit de KNCB per brief laten weten. Zo gauw wij meer informatie hebben over het al dan niet doorgaan van de competitie zullen wij dat hier publiceren.
Het bestuur heeft in samenspraak met de captains besloten dat er dit jaar, gegeven de omstandigheden, geen speler/coach zal komen.


In order to prevent the spreading of the COVID-19 virus the Board of USV Hercules has decided that there will be no activities at Hercules until 6 April. As a consequence, the net sessions scheduled for this period have been cancelled. Also, the Spring AGM, originally scheduled for 3 April, has been postponed until further notice. More information (in Dutch) can be found here.
The board of the KNCB has met on Tuesday 17 March to discuss the implications for the upcoming cricketseason. The outcome can be found here. We have written a letter to the KNCB informing them that we do not agree with the suggested promotion/relegation rules. As soon as we have more information, this will be published here.
Also, after consultation with the team captains it has been decided not to engage a player/coach for this season.


Namens het cricketbestuur/On behalf of the Cricketcommittee,

Marc Jarmuszewski
secretaris/secretary


 
Kaartverkoop Thuiswedstrijden Nederlands heren XI
 

Via de onderstaande link kunnen kaarten worden gekocht voor de thuiswedstrijden van het Nederlands heren XI in het cricketseizoen 2020:

Nieuw-Zeeland (T20I, 15 juni op VOC), en de
ODI Super League wedstrijden tegen Pakistan op 4, 7 en 9 juli op VRA

Bestel je kaarten hier:

https://www.kncb.nl/tickets-zomer-2020/https://www.kncb.nl/tickets-zomer-2020/

 

Tevens vindt er een vierlandentoernooi plaats van 18-28 juni, met deelname van Nederland, Oman, Namibië en de USA.

De toegang tot deze wedstrijden, die gespeeld worden op Excelsior’20, Kampong, VCC en VOC, is gratis.