Jeugdafdeling - Competite


Competitie spelen?

Vind je badmintonnen een leuke sport en heb je al een tijdje les? Dan kan je meedoen met de juniorencompetitie. Met je eigen team speel je dan wedstrijden tegen teams van andere verenigingen. Ook kan je dan meedoen met de extra training op woensdagavond.
 
Wedstrijden
De wedstrijden worden gespeeld tussen half september en begin februari. Je speelt maximaal 14 wedstrijden, 7 uit en 7 thuis. De thuiswedstrijden zijn altijd in de sporthal van Hercules. Sommige jeugdteams spelen hun thuiswedstrijden op zaterdag tijdens de training (om 14.00), andere teams spelen de thuiswedstrijden op zondagmiddag om 12.30.
De uitwedstrijden zijn vaak in de buurt, maar soms ook iets verder weg in de regio midden Nederland. Een wedstrijd duurt gemiddeld 2,5 a 3 uur, exclusief reistijd naar de uitwedstrijden.
Een hele wedstrijd bestaat uit 8 partijen. In een team met twee jongens en twee meisjes speelt iedere speler 3 partijen: een enkel, een dubbel en een mix. Per partij speel je twee of drie games tot 21 punten. Zodra een speler twee games heeft gewonnen is de partij afgelopen.
 
Teamsamenstelling
Als iedereen zich heeft opgegeven, maken de trainers en de jeugdcommissie een voorlopige teamindeling op basis van leeftijd en speelsterkte. Als je een bepaalde voorkeur hebt met wie je in een team wil, dan proberen we daar zoveel mogelijk rekening mee te houden. Dat lukt vaak, maar niet altijd.
Meestal bestaan teams uit twee of drie jongens en twee of drie meisjes, maar teams met alleen jongens of meisjes komen ook voor. We sturen je de voorlopige indeling in het voorjaar toe, zodat je al snel kan zien met wie je volgens jaar in een team zit.
 
Inschrijven
Het organiseren van de competitie is veel werk en daarom moet je je al vroeg opgeven. In februari worden de inschrijfformulieren voor het komende seizoen verspreid. Als je het formulier hebt ingevuld, lever het dan in bij je trainers of stuur het naar het mailadres op het formulier. Het is wel belangrijk dat je je opgave bespreekt met je ouders, want als je je opgeeft gaan we ervan uit dat je ook echt bij alle wedstrijden aanwezig probeert te zijn.
 
Kosten
Deelname aan de competitie kost voor jeugdleden 10 euro. Deze kosten worden tegelijk met de contributie betaald.
 
Kleding
Hercules heeft een eigen wedstrijdshirt. Dit is in verschillende maten te krijgen en kan aan het begin van het seizoen besteld worden. Mededelingen daarover (kosten, bestelwijze) kunt je vinden in de nieuwsbrief.
 
Rol van de ouders
Ouders zijn belangrijk bij de juniorencompetitie. Bij elke wedstrijd, zowel thuis als uit, wordt het team begeleid door een ouder. Daarnaast zijn ouders natuurlijk van harte welkom als supporter.
 
Thuiswedstrijden:
- Voor de wedstrijd wordt het wedstrijdformulier twee maal uitgedraaid van de site van de badmintonbond.
- U bent 10-15 minuten voor aanvang van de wedstrijd in de zaal en helpt het team met de ontvangst van de tegenstanders.
- Samen met de begeleider van de tegenstanders worden de namen op het wedstrijdformulier gecontroleerd.
- U zorgt er samen met het team voor dat de wedstrijden worden geteld door het thuisteam.
- De uitslagen en eindtijd worden op de wedstrijdformulieren ingevuld, de formulieren worden ondertekend door de aanvoerders van de teams. Eén van de formulieren wordt aan de tegenstander meegegeven.
- Na de wedstrijd kan een jerrycan limonade gehaald worden in de kantine (gratis). Verder biedt u de tegenstander een kleine versnapering aan (bijvoorbeeld koekje, minimarsje, appel, naar eigen keuze).
- Na afloop van de wedstrijd worden de standen met behulp van het wedstrijdformulier ingevuld op de site.
 
Uitwedstrijden
- De rijdende ouder geeft aan hoe laat hij/zij wil vertrekken.
- Er wordt verzameld bij de Hercules sporthal of een ander afgesproken adres.
- U controleert de namen op het wedstrijdformulier en neemt na afloop van de wedstrijd het ondertekende formulier mee.
 
Vragen?
Als je vragen hebt over de competitie kan je die stellen aan een van de trainers. Het is ook mogelijk een mail te sturen naar jeugd.badminton@usvhercules.nl.