Deze sectie is nog niet compleet.

Achter de schermen werken wij momenteel aan een nieuwe sectie Goalball, met info over de sport, wie wij zijn en wat wij doen 
 
WAT IS GOALBALL?

 
Goalball is een balsport die bol staat van techniek en tactiek en is een unieke balsport waarbij het gehoor tot het uiterste wordt geprikkeld.  
De sport is in eerste instantie ontwikkeld voor mensen die minder goed of niet kunnen zien. Goalballspelers dragen een afgeplakte skibril, waardoor ook sporters zonder een visuele beperking deze sport beoefenen. In 1979 werd goalball in Nederland geïntroduceerd. Tijdens de Paralympics van 1976 was goalball een demonstratiesport en sinds 1980 is het onderdeel van de Paralympische Spelen.
Een goalballveld is 18 m lang en 9 m breed. Het doel is over de volledige breedte van het veld.
 
 
Goalball wordt in twee helften van 12 minuten gespeeld op een veld van 18 bij 9 meter. Er spelen twee teams van maximaal zes personen waarvan er drie in het veld staan. Elk team is op een helft van het veld. Door een onderhandse worp wordt de rinkelbal, een 1,25 kg zware bal met een belletje erin, naar het doel van het andere team geworpen. Het doel strekt zich over de volledige breedte van het veld uit. De spelers van het andere team moeten zich op gehoor oriënteren op de bal en proberen de bal uit het doel te houden.
 
 
Beide helften van het veld zijn verdeeld in drie gebieden van elk drie meter diep. Deze gebieden zijn van buiten naar binnen: teamgebied, werpgebied en neutraal gebied.

Bij onze vereniging wordt Goalball op alle niveaus gespeeld. Van jong tot wat ouder, en door zowel dames als heren .
Het enige dat je nodig hebt is een sportuitrusting vergelijkbaar met hockey.
Goalball wordt gespeeld met 2 scheidsrechters en goaljudges die beoordelen of de goals die gemaakt worden wel volgens de regels zijn.

Vind je dit interessant?
Neem dan gerust contact met ons op of bezoek geheel vrijblijvend een trainingsavond.
 
Klik hier om je in te schrijven.

De trainingsavonden vinden elke donderdagavond plaats in de gymzaal bij basisschool de regenboog, aan de Wevelaan 2 te Utrecht.