Halverwege.....

Heren 1 is inmiddels over de helft van de reguliere competitie. Na van de 9 wedstrijden er 5 gewonnen te hebben staan ze keurig 4-de. Hiermee zouden ze zich plaatsen voor de kampioenspoule van de nacompetitie. Wel is de achterstand op koploper Quick Haag 2 opgelopen tot 6 verliespunten. De laatste 5 wedstrijden moeten dan ook gewonnen worden wil het kampioenschap bereikbaar blijven. Het seizoen wordt tot op heden gedomineerd door goede individuele prestaties. Bowlend hebben zowel Brendan, Jaswinder, Charles en Qmar allen al een keer 5 wickets in 1 innings genomen. Steven blinkt uit door regelmatig 3 slachtoffers te maken in een wedstrijd. Ook aan bat een aantal goede prestatie's, met veel spelers met scores tussen de 40 en 50 runs met Maarten (70 runs tegen Punjab) en Saqib (67 tegen Concordia) als uitschieters. De grootste prestatie aan bat komt echter voorlopig op naam te staan van Sander. In de wedstrijd tegen Wanica Star kwam hij tot zijn eerste century in het eerste. Hij ging uiteindelijk, na 104 runs uit 65 ballen gevangen.

Het tweede heeft nu 4  wedstrijden gespeeld, inclusief de ruim gewonnen wedstrijd tegen Friesland CC. Doordat dit team zich terug getrokken heeft geldt deze echter niet mee voor de stand. Door ook van Wanderers te winnen, heeft het tweede nu 2 gewonnen en 2 verloren wedstrijden op zijn naam staan. De Zami's hebben iinmiddels 5 wedstrijden gepeeld en er hier 3 van gewonnen, waarvan 2 maal tegen Kampong! De stand in de competitie wordt echter vooral beinvloed door niet gespeelde wedstrijden, waarbij het er op lijkt dat Almere alleen speelt als ze denken sterk genoeg te zijn om te winnen: 4 gewonnen wedstrijden en bij 2 wedstrijden niet opkomen dagen. De Vets hebben pas 2 wedstrijden gespeeld. Na de uiteindelijk nog makkelijke overwinning op ACC, werd even duidelijk verloren van Quick N.  

Op 2 juli speelt het eerste eindelijk weer eens een thuiswedstrijd!

Wist je verder dat de wedstrijden "live" te volgen zijn via "Scorekaarten" (soms met wat vertraging omdat Petra tussendoor ook nog moet scoren) en dat de 100-ste run van Sander gefilmd is en op Facebook te vinden is?

Wat is er verder nog te melden.

Het lustrum zit er weer op. Als je weer eens op Hercules bent, vergeet Roeland Buyze en Petra de Vries dan niet te feliciteren met hun benoeming tot lid van verdienste. Ook Donald Noorhoff mag je feliciteren: hij is benoemd tot ere-lid! 

De jeugd traint elke woensdagmiddag. Aanmelden kan bij Petra de Vries (petradevri@gmail.com).

De senioren trainen elke dinsdag en donderdag (vanaf 19.00 uur). Iedereen is welkom!


 HET EERSTE AAN HET BEGIN VAN HET SEIZOEN 2015